Längre ner kan du läsa mer om Qigong men först några kommentarer från mina elever.

 

Qigongträningen ger mig andrum i tillvaron!

Min själ får vila samtidigt som min kropp stärks. Efter passet är jag fylld av glädje, harmoni och ny energi /Monica

 

Jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom i februari 2009. Jag hade ständig värk i huvud, nacke och rygg. Jag gick regelbundet hos kiropraktor, sjukgymnast och massör. Stress och ständigt spänt axelparti skapade nya låsningar i nacke och rygg. Anne rekommenderade mig Qigong och jag gick på ett prova på-tillfälle under hösten 2009. Jag upplevde Qigong som en annorlunda rörelseträning som gav sinnesnärvaro och lugn. Jag behövde även hjälp att lära mig meditation. Jag bestämde mig för att fortsätta. Qigong skapar en lugn och harmonisk känsla i kroppen. Jag vet att när jag tycker att jag inte har tid att göra Qigong övningarna är behovet som störst.

Att göra Qigong tillsammans med andra ger djupare sinnesnärvaro och meditation. Varje kurstillfälle har ett tema med fördjupade övningar och teori. Tid finns för övning på teknik samt frågor. Det finns även tillfälle att prova på olika metoder för meditation och avslappning.

Jag gör Qigong även hemma och mår mycket bra av det. Jag har endast varit på ett besök hos kiropraktorn efter det att jag började med Qigong. Jag blev friskskriven i april 2010 och mår mycket bra idag. /Malin

 

Qigongen har gett mig massor tex. jag har lärt mig att få ett inre lugn, det är bra att man kan välja om man vill träna fysiskt och mentalt eller bara ett av dem.
Jag ser alltid fram emot qigong träningen./ /Pernilla

För mig har Qigongen betytt ökad kroppsmedvetenhet i kombination med stärkande och återuppbyggande rörelse i ett skonsamt tempo. Långsamma rörelser som till en början kan upplevas som frustrerande för den stressade men som med tiden skapar ett beroende. Kloka ord och ett entydigt budskap om att ta hand om sig själv och ge sig själv och sin kropp lite tid.//Lotta

Jag har alltid trott att om man äter rätt och tränar fysiskt, så håller man sig frisk.

Men, när man sköter sin kropp och ändå inte mår bra, vad gör man då?

Av en ren slump såg jag annonsen om Qigong och tänkte, jag prövar.

Det beslutet har jag aldrig ångrat. Att träna mentalt är så oerhört avslappnande,

och att kunna stänga av allt "surr" utifrån och bara vila kropp och själ är precis lika givande

som en löprunda i skogen. 

Jag har fått en ny syn på livet, och mår väldigt bra.//Maria


Om Qigong

 

Lär dig Qigong - en väg till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Under tusentals år har kinesiska mästare utvecklat det vi idag kallar Qigong. Du får ny energi och aktiverar ditt inre lugn och ro system, på ett enkelt sätt.

Om Qi-healing

Har du ont i någon kroppsdel?

Varför inte prova Qi-healing som har sitt ursprung i Qigongen. Jag behandlar den värkande kroppsdelen med energi för att hjälpa din kropp att få igång den egna självlänkade förmågan. Ibland kommer läkningen omedelbart och ibland kan det ta längre tid innan läkning sker. Har du gått länge med dina problem kan det hända att fler behandlingar krävs.Kort Qigong historik - en väl förborgad hemlighet nu i väst

Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Metoden lämpar sig också för dig som vill öka din fysiska styrka och uthållighet. Qigong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin (TCM)

Vad kan qigongträningen göra för dig

Om meditation

I Zhineng Qigong ingår meditationsträning som en del av träningen. Meditation är en mycket bra verktyg att lära sig hantera oro och stress.

Enligt en Engelsk studie som pågick i nio år så drabbades den grupp som mediterade i 20 min 2 ggr per dag av 47% färre hjärtattacker, stroke och dödsfall än den grupp som fått hälsoutbildning och kostråd.


Copyright © 2009 AENEA Hälsa och Harmoni.  Med ensamrätt.
Ändrad: 2011-09-09