AENEA Hälsa och Harmoni startades

efter lång tids sjukdom och här är min historia

 

 

Jag heter Anne Abrahamsson och bor i Enköping.

Anledningen till att jag kom in på detta stickspår var att jag själv blev sjuk 2004. Jag fick värk i kroppen och var sjukskriven i varierande grad med diagnosen myalgi.

Det här påverkade ju även hela familjelivet när mamma/hustru helt plötsligt inte längre kunde uträtta det som hon alltid gjort under alla år såsom dammsuga, hänga tvätt bära matkassar etc.

Jag ville ingenting hellre än att bli frisk men insåg med lite hjälp från vår företagssköterska att allt nog bottnade i stress. Jag började läsa om och lära mig meditera som gav en hel del hjälp och jag blev lite bättre.

När jag blev bättre frågade jag min sjukgymnast om hon trodde att jag kunde börja med Yoga igen, men hon avrådde. Istället föreslog hon att jag skulle prova med Qigong som inte skulle vara lika belastande för min värkande kropp.

Turligt nog så hittade jag en Qigong kurs och började. I början kunde jag inte göra alla rörelser pga av smärtan, men trots att jag bara tränade en timme per vecka så märkte jag stor skillnad. Detta gjorde att jag gick en helgkurs och lärde mig att göra rörelserna själv hemma. 30 minuter morgon och kväll tränade jag och resultatet lät inte vänta på sig jag blev markant bättre och kunde gå upp i arbetstid igen. Februari 2008 blev jag friskskriven och har mått bra sedan dess.

När jag upptäckte hur bra Qigongen verkligen var kände jag att jag bara måste få förmedla detta till andra människor så jag utbildade mig till instruktör.

 

I Zhineng Qigong som jag utbildade mig i ingår mycket meditationsträning vilket jag tycker är mycket bra dessutom behöver själva träningspasset bara ta 15 minuter.

Jag har även gjort en del förändringar i min kost för att komma till rätta med mina magproblem och har även på kostsidan en hel del att tillföra mina kunder genom Kinesisk Kostlära och Blodgrupps-metoden.

 

Utbildningar förutom min egen resa till friskhet.

 

Augusti 2007     Qigonglärare nivå 1 grundutbildning hos Qigongakademien.

2008-2009        Qigong-lärare och qigongterapeut, årsprogram hos Qigongakademien.

Mars 2009         Reconnective Healing Level I/II hos Eric Pearl.

December 2009  Mat som medicin enligt kinesisk kostlära hos Akupunkturakademien.

April 2010         Reconnective Healing Leve III (The reconnection) hos Eric Pearl.

Våren 2010       Xin Ping hos Nei Jing Akademien   

2010-2011        Qigong-lärare och qigongterapeut, avancerat årsprogram I hos Qigongakademien.

Maj 2012          Andningsinstruktör hos Axelsons 

2014-2015        Qigong-lärare och qigongterapeut, avancerat årsprogram II hos Qigongakademien.

 

samt många många timmar av egna studier.

 

 

 


Copyright © 2009 AENEA Hälsa och Harmoni.  Med ensamrätt.
Ändrad: 2015-11-03